Language Picker Icon English

B2B leadgeneration-specialist Leadinfo komt in Belgische handen

 

Leadinfo, een Rotterdamse SaaS-onderneming gefocust op real time lead generation, is overgenomen door hostingbedrijf team.blue.

Het Belgische team.blue is vooral actief als leverancier van hostingdiensten. Het bedrijf uit Gent heeft meer dan 2,5 miljoen klanten (vooral mkb-bedrijven) in 10+ Europese landen. In ons land is team.blue actief met het label TransIP.

Met het verkrijgen van een meerderheidsbelang in Leadinfo betreden de Belgen een nieuw segment binnen de online zakenwereld: B2B-leadgeneratie. Leadinfo maakt cloudsoftware die bedrijven helpt om bezoeken aan hun website om te zetten in ‘leads’ (informatie over potentiële klanten).

Leadinfo is vijf jaar geleden opgericht door Han Kleppe en uitgegroeid tot een bedrijf van 25 mensen.

De software van Leadinfo wordt door klanten (volgens eigen zeggen bedient het 3.000 opdrachtgevers) geïntegreerd binnen hun website en CRM-omgeving en werkt in samenhang met bekende pakketten als Hubspot, Salesforce en Teamleader.

De aandeelhouders van het Rotterdamse bedrijf werden tijdens het dealtraject geadviseerd door PhiDelphi Corporate Finance (dealteam: Harald Miedema, Aart Bijkerk, Robbert-Jan Blommestein, Roman Possel), Deloitte (dealteam: Roën Blom, Petra Mudrochova, Ferry Boerma), Atlas Fiscalisten (dealteam: Bas Leensma, Anne Bruijnen, Myrthe van Ginkel) en JB Law (Ytzen Marseille, Marielle Broekhuysen, Daryl Breunissen).

PhiDelphi fungeerde als de M&A-adviseur, Deloitte zorgde voor de financial due diligence, Atlas Fiscalisten werkte aan de belastingonderdelen van de deal en JB Law nam de juridische aspecten voor zijn rekening.

Voor koper team.blue van de Vlaamse ondernemer Jonas Dhaenens past de deal in de expansiefilosofie van het bedrijf. De firma wil niet alleen hostingdiensten verkopen, maar ook allerlei cloudapplicaties en software as a service-diensten verkopen aan zijn zakelijke klanten.

De Belgen kregen gedurende het overnametraject belastingadvies van EY (dealteam: Marcel van Rijnswou, Axel Cihlar, Jeanine Bootsma, Wouter Bolhaar, Victor Hoppenbrouwers, Uwe Buehler, Mike Losinski, Lushen Koopan, Job Timmermans) en juridisch advies van DLA Piper (dealteam: onder andere Michiel Ruhaak, Jasper van Adrichem, Kiki Berger, Nils Krause, Babette Jepkes, Clementine Boks, Dan Li, Esther Lubeck, Floris De Wit, Ilias Abassi, Khaled Dadi).

 

bron: https://www.consultancy.nl/nieuws/41807/b2b-leadgeneration-specialist-leadinfo-komt-in-belgische-handen