Language Picker Icon English

Cegeka wordt consultingpartner van dataplatform Databricks

 

IT-dienstverlener Cegeka heeft een partnership gesloten met Databricks, een leverancier van softwareplatforms voor data-architectuur.

Het zogeheten Lakehouse Platform van Databricks wordt door meer dan 7.000 bedrijven wereldwijd gebruikt voor hun datavraagstukken. Het platform biedt een architectuur die data engineering, data science, machine learning en analytics samenbrengt in één samenwerkingsplatform.

Een van de vele uitdagingen waar Cegeka bedrijven bij helpt is het realiseren van de ambities op het gebied van datagedreven werken. Daarbij maakt het ook gebruik van het Databricks-platform.

“De afgelopen maanden hebben we een aantal big data-projecten op basis van Databricks gerealiseerd bij onder andere Fluvius en Q-Park”, aldus Kristel Demotte, Global Vice President Data Solutions bij Cegeka.

Door zich nu als strategisch partner te verbinden aan Databricks wil Cegeka de volgende stap zetten in zijn Databricks-implementatieoplossingen. En in zijn eigen dataproposities, laat CEO Stijn Bijnens weten.

“Vandaag de dag wordt data steeds vaker ingezet om bedrijven te doen groeien. Databricks geeft ons de flexibiliteit die we nodig hebben om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, ongeacht of ze in een Microsoft Azure-, Google- of AWS-omgeving werken. Hierdoor kan Cegeka een totaalaanbod aanbieden op het gebied van data.”

“De technologie van Databricks is een perfecte aanvulling op onze referentiearchitectuur”, voegt Demotte toe. “Bedrijfsgegevens zijn vaak verspreid over verschillende gegevensbronnen en -technologieën. Met Databricks kunnen we de grootste obstakels wegnemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd. Zo helpen we hen om ruwe data te vertalen naar bruikbare inzichten om betere resultaten te bereiken binnen hun bedrijf.”

Als onderdeel van de samenwerking heeft Cegeka een team van professionals gecertificeerd voor het Databricks-platform. Ook heeft de IT-dienstverlener een eigen raamwerk voor Databricks ontwikkeld. “Hierdoor kunnen wij heel efficiënt een data lakehouse opzetten voor onze opdrachtgevers”, zegt Demotte.

Het Amerikaanse Databricks heeft wereldwijd meer dan 450 partners, waaronder IT-bureaus en systeem-integreerders. Andere bekende consultingpartners zijn Accenture, Capgemini, Cognizant, Delaware, Deloitte en Slalom.

 

bron: https://www.consultancy.nl/nieuws/43925/cegeka-wordt-consultingpartner-van-dataplatform-databrickshttps://www.consultancy.nl/nieuws/41807/b2b-leadgeneration-specialist-leadinfo-komt-in-belgische-handen